Oppskrifter

BLOMSTER-FOCACCIA

06.01.2022
facebook-dark
instagram-dark

Ingredienser

1,1 kg Hvete- eller speltmel
0,5 pk Gjær
2 ts Himalayasalt
10 dl Vann
Alle elsker focaccia! Og hvis du i tillegg byr på en hjemmelaget blomster-focaccia så gir du gjestene dine en fantastisk opplevelse både når det gjelder smak og syn.
Under 30 min
Simple
Print
Det ser kanskje litt vanskelig ut å lage en blomster-focaccia, men tro oss, det er det ikke ;-)
I tillegg til å være veldig lett, så er det også en hyggelig aktivitet å gjøre sammen med andre, enten de er små eller store.

​Blomster-focaccia


Forslag til pynting av blomster-focaccia:
  • 2 dl extra virgin olivenolje
  • 1 gul paprika
  • 1 rød snack paprika
  • 1-2 rødløk
  • Cherrytomater
  • Sorte & grønne oliven
  • Ferske urter: Gressløk, Flat persille, Rosmarin, Salvie, Timian, Spiselige blomster
  • Sesamfrø
  • Valmuefrø
Fremgangsmåte 'liten tid':
Tilsett 1 ts sukker eller honnig og bruk lunket vann (ikke over 37C) når du lager deigen.
La deigen heve i 45-60 minutter (til dobbel størrelse) under tildekking.
Ha litt olje på fingrene, slå den klissete deigen ned og press ut all luft.
Dekk en stor og dyp langpanne med bakepapir, smør litt olje over arket og fordel deigen utover.
La den heve i ca 1 time før du steker den på 180 C (se under).

Fremgangsmåte 'god tid':
Hemmeligheten bak brød som smaker litt bedre enn andre er noe så enkelt som tid.
Så hvis du er god på å planlegge, lager du deigen 12-24 timer før den skal i ovnen.

Bland sammen mel, gjær, salt og kaldt vann. Deigen skal være litt flytende og klissete.
Dekk den med feks plastfolie eller et luftett lokk og la den heve i 12-24 timer på et kaldt sted - gjerne på et kaldt rom eller i en kald kjeller.
Slå deigen ned innimellom hvis den skal stå ekstra lenge.
Dekk en stor og dyp langpanne med bakepapir, smør litt olje over arket og fordel deigen utover.

Hell extra virgin olivenoljen over deigen og bruk fingrene til å lage dype groper i deigen.

Dekk en gang til og la heve i 40-60 min på kjøkkenbenken og begynn å lage ditt eget blomsterbilde ved bruk av grønnsaker, urter og alt du har for hånd. Her er det ingen fasit, men bare kreativitet, glede og lek :-)
Dekk bildet med et tynt lag olje slik at 'blomstene' ikke blir brent, men holder på mest mulig farge under steking. 

Varm opp ovnen på forhånd og stek blomster-focacciaen på 180 grader varmluft med ekstra varme under i 45-60 minutt til den har fått en gylden skorpe og høres hul ut når du banker på den.
NB! Hvis ovnen din steker litt ujevnt, så ta den ut halvveis og snu formen. Du kan også legge over et bakepapir under steking slik at brødet ikke blir brent. 

La brødet hvile litt før servering og nyyyt <3
Se flere artikler fra Matgaven