Det er utrolig tilfredsstillende å lage store mengder hjemmelaget tomatsuppe når en først er i gang. Frys ned i passende porsjoner, så har du fullverdige, sunne middager på 1, 2, 3, til de mest hektiske hverdagene.
Oppskriften er superenkel, men krever lang steke- og koketid. Vi anbefaler at du ser en kjekk serie, mens grønnsakene får godgjøre seg i stekeovnen og gryta. Gevinsten er stor; verdens beste tomatsuppe som er proppfull av vitaminer, mineraler og antioksidanter! Suppen egner seg dessuten perfekt som foreningsmat eller til andre sosiale tilstelninger. Sett frem skåler med digg tilbehør slik at hver gjest kan komponere sin egen, unike suppeopplevelse.
1 |
Forvarm ovnen til 175 grader og kutt deretter alle grønnsakene i store biter. |
2 |
Legg alle grønnsakene på et stekebrett eller i en stor form, hell over olivenolje, tørkede urter og krydre med salt og pepper. |
3 |
Stek grønnsakene i 1-2 timer, til de er myke og gode. Hvis de begynner å bli brent i kantene skrur du bare ned varmen. |
4 |
Ta de stekte grønnsakene ut av ovnen og hell i en stor gryte, sammen med kraft og tomatpuré. Kok opp, senk varmen og la det småkoke med lokket på i omtrent en time. |
5 |
Kjør alt sammen til en tykk suppe med en stavmikser. Tilsett mer kraft eller vann hvis du synes suppen er for tykk. |