ingredienser

200g ramsløk
1 ss himalayasalt
3-4 dl La Chinata olivenolje
2 dl pinjekjerner
30-50g parmesan
1 stk ​saften av 1 lime (kan sløyfes)

TIPS

Dersom du heller et lite lag med olivenolje på toppen av pestoen, før du setter lokk på krukken, holder pestoen seg mye lenger.

Når du først er i gang med å plukke ramsløk, blir det kanskje så mye at pinjekjerner blir en kostbar greie. Da kan du like gjerne bruke mandler, eller til og med peanøtter. Faktisk.

Du kan utsette parmesan til individuell tilpasning ved matlaging. Anbefales!

Ramsløkpesto

Ramsløk, med sin hvitløkslignende smak har blitt kokkens hemmelige ingrediens. Nå kan den bli din.

Og hvis du er i nærheten av Høvåg, eller Møllelbukta, eller en annen ramsløkplass bare du vet om, da er mai sesongen.
 

FREMGANGSMÅTE

1

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne. Når de har fått en pen gyllen farge er de ferdige.

2

Ha deretter de ristede pinjekjernene i en kjøkkenmaskin/foodprosessor, sammen med ramsløk, parmesan og Himalayasalt.

3

Tilsett en god olivenolje underveis.

4

Pestoen er ferdig når alt er godt blandet og ønsket konsistens er oppnådd. 
Hell over på tette glass. Gled deg.

Slik gjør du:

Start med å riste pinjekjernene i en tørr stekepanne. Når de har fått en pen gyllen farge er de ferdige. 
Ha deretter de ristede pinjekjernene i en kjøkkenmaskin/foodprosessor, sammen med ramsløk, parmesan og Himalayasalt.
Tilsett en god olivenolje underveis. 
Pestoen er ferdig når alt er godt blandet og ønsket konsistens er oppnådd. 
Hell over på tette glass. Gled deg.

Og hvis du er i nærheten av Høvåg, eller Møllelbukta, eller en annen ramsløkplass bare du vet om, da er mai sesongen.

screen shot 2022-06-07 at 15 51 15

Ramsløk blir ofte kalt “vill hvitløk” og passer til det meste. Den gir en helt annen smak enn den vanlige basilikumspestoen, men kan brukes på akkurat samme måte. Du kommer til å elske den! 

screen shot 2022-06-07 at 15 51 31

Prøv pestoen i en salat, på pizza, på brødskive eller i pasta. Det smaker digg, det er superenkelt å lage.
Ramsl%C3%B8kpesto_6680
Høvåg ved Lilelsand
Ramsl%C3%B8kpesto_5097
Justøy etter at blenderen slo til.