Oppskrifter

Gulrot cupcakes

En kort ingress

DU TRENGER:

200 gr mel

1 ts bakepulver

1/2 ts natron

1/2 ts salt

1 ts malt kanel

1/2 ts malt ingefær

1/4 ts malt muskatnøtt

0,5 dl extra virgin olje

200 g brunt mykt sukker

3 små eller 2 store egg, i romtemperatur

100 gr gresk yoghurt eller rømme

1 ts ekte vaniljeekstrakt

200 gr skrellede og grovraspede gulrøtter (ca. 3 store gulrøtter)

Valgfritt: 2 dl hakkede valnøtter eller pekannøtter

 

 

SLIK GJØR DU:

Forvarm ovnen til 175°C.
Kle et brett med 12 muffinsformer.

Sikt mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær og muskatnøtt sammen i en stor bolle.

Visp olje, brunt sukker, egg, yoghurt eller rømme og vaniljeekstrakt sammen til det er blandet, og bland deretter inn gulrøttene. Hell de våte ingrediensene inn i de tørre ingrediensene og bland sammen til alt er en stor og tykk røre.

Hell/skje røren i muffinsformene, ikke mer en ca 3/4 full for å unngå at røren flyter ut av formene. Stek i 21–23 minutter, eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut.
Avkjøl muffinsene helt før du tar på frosting

 

I mellomtiden lager du frostingen:

FROSTING:

300 gr Philadelphia kremost - myknet til romtemperatur

80 gr usaltet smør, myknet til romtemperatur

250 gr melis

1 ts ren vaniljeekstrakt

1 ts sitronsaft

 

Pisk kremost og smør sammen på høy hastighet til en jevn og kremet blanding. Tilsett melis,vaniljeekstrakt og sitronsaft. Pisk på lav hastighet i 30 sekunder, bytt deretter til høy hastighet og pisk i 2 minutter. Dekk til og avkjøl - kald kremostfrosting holder formen bedre.

Smør eller sprøyt frostingen på de avkjølte cupcakes og topp med valgfri pynt. Vi har brukt en valnøtt, et dryss med kanel og litt gulrotsirup.

Share