1 |
Forvarm ovnen til 175°C. Kle et brett med 12 muffinsformer. Sikt mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær og muskatnøtt sammen i en stor bolle. Visp olje, brunt sukker, egg, yoghurt eller rømme og vaniljeekstrakt sammen til det er blandet, og bland deretter inn gulrøttene. Hell de våte ingrediensene inn i de tørre ingrediensene og bland sammen til alt er en stor og tykk røre. Hell/skje røren i muffinsformene, ikke mer en ca 3/4 full for å unngå at røren flyter ut av formene. Stek i 21–23 minutter, eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut. Avkjøl muffinsene helt før du tar på frosting |
2 |
Dekk en stor og dyp langpanne med bakepapir, smør litt olje over arket og fordel deigen utover.
Hell extra virgin olivenoljen over deigen og bruk fingrene til å lage dype groper i deigen. |
3 |
Pisk kremost og smør sammen på høy hastighet til en jevn og kremet blanding. Tilsett melis,vaniljeekstrakt og sitronsaft. Pisk på lav hastighet i 30 sekunder, bytt deretter til høy hastighet og pisk i 2 minutter. Dekk til og avkjøl - kald kremostfrosting holder formen bedre. Smør eller sprøyt frostingen på de avkjølte cupcakes og topp med valgfri pynt. Vi har brukt en valnøtt, et dryss med kanel og litt gulrotsirup |