ingredienser

1 pakke tørrgjær
1.5 ts sukker
2 ts salt
5 dl vann, lunkent
750 g hvetemel
2 dl extra virgin olivenolje
1 gul paprika
1 rød snack paprika
1 rødløk
Cherrytomater
Sorte & grønne oliven
Ferske urter: Gressløk, Bladpersille, Rosmarin, Salvie, Timian, Spiselige blomster
Sesamfrø
Valmuefrø

TIPS

Legg urtene i litt sitronvann sånn at de holder bedre på fargen under steking.

Tørk grønnsakene med litt papir etter å ha delt dem opp for å unngå mye fuktighet.

BLOMSTER-FOCACCIA

Alle elsker focaccia! Og hvis du i tillegg byr på en hjemmelaget blomster-focaccia så gir du gjestene dine en fantastisk opplevelse både når det gjelder smak og syn.

Det ser kanskje litt vanskelig ut å lage en blomster-focaccia, men tro oss, det er det ikke. I tillegg til å være veldig lett, så er det også en hyggelig aktivitet å gjøre sammen med andre, enten de er små eller store.

FREMGANGSMÅTE

1

Bland sammen mel, gjær, salt og kaldt vann. Deigen skal være litt flytende og klissete. Dekk deigen med plast eller et lokk, og la den heve

i 12-24 timer på et kaldt sted. Slå deigen ned innimellom hvis den skal stå ekstra lenge.

NB! Den lange hevetiden gjør at brødet smaker bedre og er litt bedre for deg, men hvis du har litt dårlig tid kan du doble gjærmengden, tilsette 1 ts sukker, erstatte det kalde vannet med lunkent vann (max. 37 grader) og la deigen heve i ca. én time. 

2

Dekk en stor og dyp langpanne med bakepapir, smør litt olje over arket og fordel deigen utover.

Hell extra virgin olivenoljen over deigen og bruk fingrene til å lage dype groper i deigen.

3

Dekk til og la heve til dobbel størrelse i 40-60 min på kjøkkenbenken. Kvern litt himalayasalt over deigen og begynn å lage ditt eget blomsterbilde ved bruk av grønnsakene, urtene og alt du har for hånd. Her er det ingen fasit, men bare kreativitet, glede og lek. Dekk bildet med et tynt lag olje slik at "blomstene" ikke blir brent, men holder på mest mulig farge under steking.

4

Varm opp ovnen på forhånd og stek focacciaen på 200 grader (over -og undervarme) i 45-60 minutter til den har fått en gylden skorpe og høres hul ut når du banker på den. Hvis du ser at noen av grønnsakene eller urtene begynner å brenne seg underveis, kan du bare legge et bakeark over.

La brødet hvile litt før servering.