DU TRENGER:
200 gr mel
1 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts malt kanel
1/2 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskatnøtt
0,5 dl extra virgin olje
200 g brunt mykt sukker
3 små eller 2 store egg, i romtemperatur
100 gr gresk yoghurt eller rømme
1 ts ekte vaniljeekstrakt
200 gr skrellede og grovraspede gulrøtter (ca. 3 store gulrøtter)
Valgfritt: 2 dl hakkede valnøtter eller pekannøtter
SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen til 175°C.
Kle et brett med 12 muffinsformer.
Sikt mel, bakepulver, natron, salt, kanel, ingefær og muskatnøtt sammen i en stor bolle.
Visp olje, brunt sukker, egg, yoghurt eller rømme og vaniljeekstrakt sammen til det er blandet, og bland deretter inn gulrøttene. Hell de våte ingrediensene inn i de tørre ingrediensene og bland sammen til alt er en stor og tykk røre.
Hell/skje røren i muffinsformene, ikke mer en ca 3/4 full for å unngå at røren flyter ut av formene. Stek i 21–23 minutter, eller til en tannpirker som er satt inn i midten kommer ren ut.
Avkjøl muffinsene helt før du tar på frosting
I mellomtiden lager du frostingen:
FROSTING:
300 gr Philadelphia kremost - myknet til romtemperatur
80 gr usaltet smør, myknet til romtemperatur
250 gr melis
1 ts ren vaniljeekstrakt
1 ts sitronsaft
Pisk kremost og smør sammen på høy hastighet til en jevn og kremet blanding. Tilsett melis,vaniljeekstrakt og sitronsaft. Pisk på lav hastighet i 30 sekunder, bytt deretter til høy hastighet og pisk i 2 minutter. Dekk til og avkjøl - kald kremostfrosting holder formen bedre.
Smør eller sprøyt frostingen på de avkjølte cupcakes og topp med valgfri pynt. Vi har brukt en valnøtt, et dryss med kanel og litt gulrotsirup.